Smetanová dýně s cizrnou

smetanova-dyne-s-cizrnou.jpg

 

Suroviny

1 hrnek uvařené cizrny
1 hrnek dýně Hokkaidó nakrájené na kostičky
1 menší cibule
rajčatový protlak (120 g)
100 ml sojové smetany
zázvorová pasta (nebo jemně nastrouhaný zázvor, dle chuti)
drcené chilli
½ lžičky římského kmínu
olej
sůl
pepř

 

Postup

Na oleji opečeme hrubě pokrájenou cibuli. Přidáme římský kmín a necháme chvilku opékat, aby se rozvoněl. Přidáme na kostičky pokrájenou dýni, podlijeme vodou, osolíme a chvíli dusíme. Pak přidáme uvařenou cizrnu, zázvorovou pastu, pepř, drcené chilli a rajčatový protlak a necháme dusit, až než dýně změkne. Na závěr zalijeme smetanou a necháme provařit, případně dochutíme. Podáváme s rýží.

 

Poznámky

Dýně hokkaidó se velmi ochotně rozváří, takže jídlo hezky zahustí.
Vařila Martina.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *