Cizrnový salát s cizrnovou zálivkou

cizrnovy-salat.jpg

 

Suroviny

uvařená cizrna (případně z plechovky)
1 nahrubo nastrouhaná mrkev
tři lžíce hrášku
1 lžička oleje
1 lžička sezamové pasty tahini
1 lžička citronové šťávy
1 stroužek česneku
římský kmín
sůl a pepř
chili
případně rostlinná smetana nebo voda na zředění

 

Postup

Z cizrny odebereme asi půl hrnku a v misce rozmačkáme vidličkou. Přidáme lžičku tahini, trochu česneku, citronovou šťávu, římský kmín a chilli. Osolíme a opepříme. Vyrobíme tedy jednoduchý domácí hummus. Můžeme ho trochu naředit vodou nebo rozmixovat, aby byl krémovější.
Na oleji krátce orestujeme mrkev, přidáme k ní hrášek, cizrnu a hummus a dobře promícháme, případně dosolíme. Salát podáváme obložený čerstvou zeleninou.

 

Poznámky

Inspirace: http://thesimpleveganista.blogspot.cz/2012/10/chickpea-salad.html.
Salát je podle původního receptu hodně suchý. Doporučuji ho naředit trochou rostlinné smetany nebo vody z cizrny.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *