Cizrnové "krutony" na salát nebo do polévky

cizrnove-krutony-na-salat-nebo-do-polevky.jpg

 

Suroviny

2 hrnky uvařené cizrny
3 lžíce oleje
sůl
koření podle chuti, např:
a) uzená paprika, chilli koření
b) grilovací koření
c) pikantní kari koření
d) sušený česnek a italské bylinky

 

Postup

Z oleje, soli a zvoleného koření připravíme marinádu a důkladně ji promícháme s cizrnou. Poté cizrnu rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme dokřupava. Doba pečení závisí na typu trouby, obvykle to trvá 30-40 minut. Cizrna má být křupavá, ale koření se nesmí spálit, aby nezhořklo.
Upečenou cizrnu necháme vychladnout a poté uzavřeme do suché neprodyšné nádoby. Používáme ji například místo krutonů do polévky a na salát, ale i jako zdravé mlsání k posezení s přáteli.

 

Poznámky

Je možné připravit i sladkou verzi, například s cukrem/sirupem a skořicí.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *