Špagetová dýně s arašídovou omáčkou

spagetova-dyne-s-arasidovou-omackou.jpg

 

Suroviny

2 lžíce oleje
1 cibule
½ pórku
1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
5 lžic arašídového másla
3 lžíce sojové omáčky
½ hrnku vody
1 lžička octa (nejlépe bílého vinného nebo rýžového)
1 lžička cukru
1 malá chili paprička

Na ozdobení
nasekané arašídy
zelená část pórku

 

Postup

Špagetovou dýni rozpůlíme, odstraníme semínka, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a v troubě rozehřáté na 180 °C upečeme doměkka. Doba pečení záleží na troubě a na stáří dýně, obvykle je asi 30 min. Mezitím, co se peče dýně, si připravíme omáčku.

Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli a bílou část pórku. Přidáme zázvor a chili papričku, krátce orestujeme a podlijeme vodou. Vmícháme arašídové máslo, sojovou omáčku, ocet a cukr. Za stálého míchání asi 5 minut povaříme a v případě potřeby naředíme trochou vody. Dochutíme sojovou omáčkou nebo solí tak, aby omáčka byla slanější, protože ji budeme míchat s neochucenou dýní.

Upečenou dýni pomocí vidličky „vyšpagetujeme“, vlákna se sama krásně oddělí. Dýňové špagety přendáme do mísy a promícháme s arašídovou omáčkou. Servírujeme posypané sekanými arašídy a kolečky pórku.

 

Poznámky

Inspirovala jsem se na www.allrecipes.com/recipe/peanut-noodles. Fotka se mi moc nepovedla, ale je to opravdu výborné!

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *