Rychlý lilek s česnekem

rychly-lilek-s-cesnekem.jpgSuroviny

2 malé lilky
cca 6 stoužků kvalitního česneku
olivový olej
sůl
pepř
rozmarýn

 

Postup

Lilky omyjeme, přepůlíme, posolíme a necháme půl hodiny vypotit. Vyloučenou tekutinu otřeme kuchyňskou utěrkou. Do každé půlky uděláme tři hluboké zářezy, do kterých vložíme na plátky nakrájený česnek. Lilek potřeme olivovým olejem, lehce posolíme a posypeme bílým pepřem a rozmarýnem (nebo jinými bylinkami dle chuti). Pečeme na 200 stupňů asi 40 minut. Takto upravený lilek můžeme podávat jako hlavní chod třeba s pečenými bramborami nebo zeleninovým salátem i jako přílohu k masu.

 

Poznámky

Zdroj receptu: Inspirovala jsem se na www.gurmanka.cz článkem Geniálně jednoduchý recept na úpravu baklažánu.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *