Staročeské placky z žaludové mouky

Surovinystaroceske-zaludove-placky.jpg

200 g pohankové mouky
100 g žaludové mouky
1 kávová lžička mletého kmínu
1 kávová lžička soli
voda dle potřeby, cca 200 ml

 

Postup

Ze všech surovin zaděláme vláčné nelepivé těsto, vodu přiléváme po částech až do požadované konzistence. Na plech vyložený pečicím papírem z těsta vytvoříme 3-4 mm vysokou placku (nebo několik menších). Pečeme při 160 °C 20 minut. Hotovou placku pokrájíme na menší kousky a podáváme např. pomazané oblíbeným tukem (Staročeši by určitě zvolili sádlo), k polévce nebo s oblíbenou pomazánkou.

 

Poznámky

Inspiraci jsem čerpala na www.celiak.cz v diskuzi.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *