Střapaté hvězdičky

Střapaté hvězdičky

Suroviny

  • 300 g bezlepkové mouky (Doves Farm, Schär Mix C)
  • 80 g cukru moučka
  • 180 g tuku bez obsahu mléka (Stella)
  • ½ lžičky xanthanu nebo guaru
  • kůra z ½ citronu
  • čokoládová poleva (čokoláda bez obsahu mléčných složek, trocha ztuženého tuku)
  • jemně strouhaný kokos
  • pikantní džem

Postup

Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v chladu. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme malé hvězdičky. Pečeme při 160 °C 7-10 min. Upečené cukroví necháme zchladnout na plechu, teprve poté jej přendáme. Polovinu hvězdiček potřeme svrchu čokoládovou polevou a obalíme v kokosu. Poté slepujeme jednu čistou a jednu ozdobenou hvězdičku pikantním džemem, nejlépe rybízovým nebo lineckou směsí.

Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *