Veganská omeleta z cizrnové mouky

Surovinyveganska-omeleta-z-cizrnove-mouky.jpg

50 g cizrnové mouky
2 lžičky mletého lněného semínka
1 lžíce lahůdkového droždí
1 lžička prášku do pečiva
špetka kurkumy
špetka mletého římského kmínu (nemusí být)
sůl
pepř
65 ml vody

 

Postup

Ze všech surovin umícháme hustší těstíčko, které necháme asi 20 minut odpočinout. Nepřilnavou pánev potřeme lehce olejem, rozehřejeme a pomocí stěrky rozetřeme připravené těstíčko. Smažíme po obou stranách dozlatova.

 

Poznámky

Inspirovala jsem se na http://blog.fatfreevegan.com/2014/12/chickpea-omelet-mix.html a http://indiaphile.info/vegan-omelet-with-cilantro-mint-chutney/. Omeleta mě mile překvapila, je opravdu jemná a dobrá. Pokud toužíte i po vaječné vůni, použijte černou indickou sůl (Kala Namak).

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.