Zapékané brambory s uzeným tofu, pórkem a kukuřicí

Suroviny

  • 8 brambor
  • 200 g mražené kukuřice
  • polovina většího pórku
  • 1.5 lžičky provensálského koření
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • 1 lžíce sojové omáčky (bezlepkové – např. Tamari nebo Kikkoman)
  • 160 g uzeného tofu

 

Postup

Celé brambory ve slupce 15 minut povaříme, necháme vychladnout a oloupeme. Předvařené brambory nakrájíme na plátky a naskládáme na pekáček.

Na oleji orestujeme pórek, přidáme kukuřici a směs krátce podusíme. Osolíme, opepříme, přidáme hodně provensálského koření a lžíci sojové omáčky. Směs nandáme na brambory a dáme na 10 minut zapéct. Nakonec posypeme nastrouhaným uzeným tofu a krátce dopečeme (stačí 5-7 minut – tofu se na rozdíl od sýra nerozpeče).

 

Poznámky

Brambory lze uvařit už oloupané a nakrájené (doba varu se tím zkrátí na 8-10 minut), vařením ve slupce si ale zachovají více chuti.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *