Smetanovo-špenátové brambory

Suroviny

  • brambory
  • mražený sekaný špenát
  • sůl
  • pepř
  • česnek
  • rostlinná smetana
  • olej

 

Postup

Oloupané a na kostky nakrájené brambory uvaříme (ne příliš doměkka) a poté krátce opečeme na oleji. Mezitím rozmazíme špenát a krátce ho podusíme s prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Hotový špenát zalijeme smetanou a smícháme s opečenými bramborami.

Úmyslně neuvádím množství surovin. Pokud je pro vás toto jídlo hlavní chod (jako pro mě), špenátu můžete použít hodně. Pokud použijete brambory jen jako přílohu, špenátu stačí méně.

 

Poznámky

Špenátové brambory jsem měla jako přílohu ve veganské restauraci Loving Hut v Praze a moc mi chutnaly, tak jsem zaimprovizovala i doma.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *