Zeleninová pánev na zázvoru a sojové omáčce

Suroviny

  • 1 lžíce oleje
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 střední cuketa
  • 2 řapíky celeru
  • ½ červené papriky
  • ½ brokolice
  • 1 lžička jemně nastrouhaného zázvoru
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce balzamika

Postup

Na oleji orestujeme na proužky nakrájenou cibuli a drobně nasekaný česnek. Přidáme strouhaný zázvor, na kostičky nakrájenou cuketu, celer a papriku a růžičky brokolice. Zakápneme balzamikem a sojovou omáčkou a za častého míchání restujeme asi 5-10 minut, až zelenina změkne, ale bude stále křupavá, nerozvařená. Podáváme nejlépe s rýží, případně s rýžovými nudlemi.

Poznámky

Sojová omáčka je sama o sobě dost slaná, takže jídlo už nedosoluji. Pokud je zeleniny hodně, je možné množství sojové omáčky i balzamika zvýšit.

Další variantou je zeleninu nerestovat, ale podlít několika lžícemi vody a krátce podusit pod pokličkou.

 
5/5 - (2 votes)

2 komentáře

  1. Martina Reagovat

    Rychlé, jednoduché, výborné. Mám nový oblíbený recept, díky za něj 🙂
    P.S. ten zázvor je v tom super!

    • Petra Autor článkuReagovat

      Jé, to mám radost! Ať ti i nadále chutná a zázvorem a česnekem nešetři 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.