Cuketový tatarák

Cuketový tatarák

Suroviny

  • 1 větší cuketa
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce rajského protlaku nebo rajčatového pyré
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžička sladké papriky
  • sůl
  • pepř
  • mleté chilli

Postup

Omytou cuketu nahrubo nastrouháme. Mladší cuketu použijeme celou, starší je třeba oloupat a vydlabat dužninu se semínky. Nastrouhanou cuketu necháme asi 10 minut odležet a poté slijeme šťávu, kterou pustila.

V hlubší pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Ke konci restování přidáme nasekaný česnek. Poté přidáme slitou cuketu a za občasného zamíchání 5 minut restujeme.

Vmícháme sojovou omáčku, rajský protlak, hořčici a sladkou papriku. Podle chuti dochutíme solí, pepřem a mletým chilli.

Podáváme teplé nebo vychlazené, například s topinkami nebo bramboráky.

Poznámky

Inspirovala jsem se několika recepty na internetu. Nevím, jak chutná tatarák, ale takhle cuketová směs je opravdu výborná, mohu ji rozhodně doporučit.

4.7/5 - (4 votes)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.