Cuketový tatarák

Cuketový tatarák

Suroviny

  • 1 větší cuketa
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce rajského protlaku nebo rajčatového pyré
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžička sladké papriky
  • sůl
  • pepř
  • mleté chilli

Postup

Omytou cuketu nahrubo nastrouháme. Mladší cuketu použijeme celou, starší je třeba oloupat a vydlabat dužninu se semínky. Nastrouhanou cuketu necháme asi 10 minut odležet a poté slijeme šťávu, kterou pustila.

V hlubší pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Ke konci restování přidáme nasekaný česnek. Poté přidáme slitou cuketu a za občasného zamíchání 5 minut restujeme.

Vmícháme sojovou omáčku, rajský protlak, hořčici a sladkou papriku. Podle chuti dochutíme solí, pepřem a mletým chilli.

Podáváme teplé nebo vychlazené, například s topinkami nebo bramboráky.

Poznámky

Inspirovala jsem se několika recepty na internetu. Nevím, jak chutná tatarák, ale takhle cuketová směs je opravdu výborná, mohu ji rozhodně doporučit.

Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.