Ratatouille s batátem

Ratatouille s batátem

Suroviny

  • 2 střední cibule
  • 1 velká cuketa
  • 2 velká rajčata
  • 1 paprika
  • 1 batát
  • 4 stroužky česneku
  • rajčatová passata / pyré
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • rozmarýn
  • tymián

Postup

Nejdřív si nakrájíme všechnu zeleninu na menší kostičky. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme.

Cibuli orestujeme na oleji a krátce opečeme i česnek. Poté přidáme batáty a také je krátce orestujeme. Přidáme zbylou zeleninu a rajčatové pyré, osolíme, opepříme, ochutíme bylinkami a dusíme pod pokličkou asi půl hodiny, než všechna zelenina změkne.

Je-li směs hodně tekutá, na závěr pokličku odklopíme a šťávu necháme trochu odpařit.

Poznámky

Cuketa si pustí dost vody, takže na podlití stačí jen pár lžic vody. Pokud použijete rajčatovou passatu místo pyré, nemusíte směs podlévat vůbec.
Do zeleninové směsi je možné přidat i na kostičky nakrájený lilek.

5/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *