Bábovka ze směsi Bake-a-cake

babovka-bake-a-cake.jpg

 

Suroviny

375 g směsi Bake-a-cake
80 g cukru
1 prášek do pečiva
strouhaná kůra z ½ citronu
4 lžíce oleje
350 ml vody nebo rostlinného mléka
volitelně 1 polévková lžíce vlákniny (bambusové, bramborové, inulinu)
volitelně 1 lžíce kakaa, 1 lžička skořice nebo hrst čokofloků
podle potřeby olej a strouhaný kokos nebo hrubší bezlepková mouka (například Adveni pohanková) na vysypání formy

 

Postup

V hlubší míse promícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, citronovou kůrou a vlákninou. Poté přilijeme olej a vodu/mléko a metličkou nebo ručním šlehačem vymícháme ne příliš řídké těsto.

Bábovkovou formu (pokud nepoužíváme silikonovou) vymažeme olejem a vysypeme kokosem nebo moukou. Do formy rozetřeme ¾ připraveného těsta. Zbylé těsto obarvíme kakaem, ochutíme skořicí nebo do něj vmícháme čokofloky a poté ho přidáme do formy.

Vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 50 minut, až než se těsto přestane po zapíchnutí lepit na špejli. Upečenou bábovku po vyndání z trouby vyklopíme z formy a necháme vychladnout na mřížce.

 

Poznámky

Směs Bake-a-cake obsahuje rýžovou, jáhlovou a čirokovou mouku a tapiokový a bramborový škrob. Pravděpodobně díky čirokové mouce a nižšímu obsahu škrobů je hotové pečivo připravené z této směsi těžší a lepivější než u čistě škrobových mouk. Výhodou je, že vydrží dlouho vláčné a nedrobí se.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *