Jdi na obsah Jdi na menu
 


Meruňková zmrzlina

merunkova-zmrzlina.jpg

 

Suroviny

600 g zralých meruněk
400 ml kokosového mléka (hustého z plechovky)
sladidlo dle chuti - cukr, med, stevia
případně na dochucení - citronová šťáva a kůra nebo zázvor

 

Postup

Meruňky omyjeme, osušíme a zbavíme pecek. Poté je rozmixujeme spolu s kokosovým mlékem na hladký krém. Podle chuti dosladíme. Případně můžeme dochutit citronem nebo zázvorem, viz poznámka. Krém přendáme do formiček na nanuky nebo do uzavíratelné krabičky a necháme zamrazit přes noc.

 

Poznámky

Čím zralejší meruňky použijeme, tím bude zmrzlina sladší.
Krém jsem mrazila v silikonových formičkách na muffiny.

Varianty:
1. Do vyšlehaného krému přidáme šťávu a jemně nastrouhanou kůru z poloviny citronu.
2. Do vyšlehaného krému přidáme trochu zázvorové šťávy (nastrouháme zázvor najemno a vymačkáme) nebo půl lžičky mletého sušeného zázvoru.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář