Meruňková zmrzlina

Meruňková zmrzlina

Suroviny

  • 600 g zralých meruněk
  • 400 ml kokosového mléka (hustého z plechovky)
  • sladidlo dle chuti – cukr, med, stevia
  • případně na dochucení – citronová šťáva a kůra nebo zázvor

Postup

Meruňky omyjeme, osušíme a zbavíme pecek. Poté je rozmixujeme spolu s kokosovým mlékem na hladký krém. Podle chuti dosladíme. Případně můžeme dochutit citronem nebo zázvorem, viz poznámka. Krém přendáme do formiček na nanuky nebo do uzavíratelné krabičky a necháme zamrazit přes noc.

Poznámky

Čím zralejší meruňky použijeme, tím bude zmrzlina sladší.
Krém jsem mrazila v silikonových formičkách na muffiny.

Varianty

  1. Do vyšlehaného krému přidáme šťávu a jemně nastrouhanou kůru z poloviny citronu.
  2. Do vyšlehaného krému přidáme trochu zázvorové šťávy (nastrouháme zázvor najemno a vymačkáme) nebo půl lžičky mletého sušeného zázvoru.
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.