Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cuketový tatarák

cuketovy-tatarak.jpg

 

Suroviny

1 větší cuketa
1 velká cibule
3 stroužky česneku
3 lžíce oleje
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce rajského protlaku nebo rajčatového pyré
1 lžíce hořčice
1 lžička sladké papriky
sůl
pepř
mleté chilli

 

Postup

Omytou cuketu nahrubo nastrouháme. Mladší cuketu použijeme celou, starší je třeba oloupat a vydlabat dužninu se semínky. Nastrouhanou cuketu necháme asi 10 minut odležet a poté slijeme šťávu, kterou pustila.

V hlubší pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Ke konci restování přidáme nasekaný česnek. Poté přidáme slitou cuketu a za občasného zamíchání 5 minut restujeme.

Vmícháme sojovou omáčku, rajský protlak, hořčici a sladkou papriku. Podle chuti dochutíme solí, pepřem a mletým chilli.

Podáváme teplé nebo vychlazené, například s topinkami nebo bramboráky.

 

Poznámky

Inspirovala jsem se několika recepty na internetu. Nevím, jak chutná tatarák, ale takhle cuketová směs je opravdu výborná, mohu ji rozhodně doporučit.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář