Cuketový guláš

Surovinycuketovy-gulas.jpg

3 cibule
olej
3 lžičky sladké papriky
1 velká cuketa, očištěná a nakrájená na kostičky
1 lžička kmínu
1 stroužek česneku
1 lžička majoránky
sůl
pepř
1-2 lžíce mouky na zahuštění (používám červenou Doves Farm nebo Marks and Spencer)

 

Postup

Drobně nakrájenou cibuli orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova. Zasypeme sladkou paprikou, promícháme, aby se paprika rozpustila v tuku, a zalijeme hrnečkem vody. Přidáme česnek, kmín, majoránku, osolíme, opepříme a vložíme na kostičky nakrájenou cuketu. Za občasného zamíchání dusíme pod pokličkou, až je cuketa měkká (cca 15 min). Podle potřeby doléváme vodu. Zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody a alespoň 5 min společně provaříme. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem, posypané drobně nakrájenou cibulkou nebo pórkem a pro příznivce pokapané gulášovým tekutým kořením.

 

Poznámky

Pro masožravce bych přidala na kostičky nakrájenou uzeninu, kterou bych orestovala hned na začátku s cibulkou a dále pokračovala dle receptu. Nám to ale moc chutnalo i bez masa.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *