Mokrý čokoládový perník

mokry-cokoladovy-pernik.jpg

 

Suroviny

500 g univerzální bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm samokypřicí)
50 g jemně mletých mandlí nebo ořechů
120 g cukru
1 prášek do pečiva
½ lžičky xanthanu nebo guaru
1 lžička perníkového koření
1 lžička mleté skořice
1 lžíce kakaa
1 rozmačkaný banán
4 lžíce oleje
400 ml vody

Na polevu
50 g Stelly nebo jiného bezmléčného margarínu
100 ml vody
3 lžíce cukru
1 lžíce kakaa
1 lžička instatní kávy

strouhaný kokos na posypání

 

Postup

Ze všech surovin zaděláme ne příliš řídké těsto, které rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 160 °C asi 25 minut. Mezitím v rendlíku rozpustíme všechny suroviny na polevu a necháme krátce povařit.
Ještě teplý perník propícháme vidličkou a polijeme teplou polevou tak, aby se vpila do těsta. Necháme vsáknout a než zbytek polevy zatuhne, posypeme strouhaným kokosem.

 

Poznámky

Inspirovala jsem se řezy Šalamoun (nebo Hop-do-trouby), které jsem dřív moc ráda pekla, ale po přechodu na dietu jsem si na ně netroufala. Ukázalo se, že i bezlepková mouka a vynechání vajec receptu příliš neuškodí.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *