Pečená zelenina s červenou řepou a jablky

Surovinypecena-podzimni-zelenina.jpg

3 brambory
3 mrkve
3 bulvy červené řepy
1 cibule
3 stroužky česneku
3 jablka
olivový olej
provensálské koření
sůl

 

Postup

Červenou řepu omyjeme a dáme i se slupkou na 15 min vařit. Poté zchladíme, oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Brambory, mrkev a cibuli také oloupeme a nakrájíme. Česnek oloupeme a rozkrojíme podélně na poloviny. Takto připravenou zeleninu dáme na plech vystlaný pečicím papírem, zakápneme olivovým olejem a posypeme solí a provensálským kořením. Dáme do trouby vyhřáté na 180 °C, shora můžeme přikrýt alobalem. Po 45ti minutách odstraníme alobal a přidáme očištěná jablka nakrájená na kostičky. Promícháme a pečeme ještě asi 15 min, až je všechna zelenina krásně měkká. Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k masu.

 

Poznámky

Zdroj receptu: vlastní tvorba.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *