Rozmarýnový chléb

Rozmarýnový chléb

Suroviny

  • 480 ml vlažné vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce octa
  • 1.5 kávové lžičky soli
  • 1.5 kávové lžičky cukru
  • 450 g univerzální světlé bezlepkové mouky (např. Doves Farm, Schär Mix B)
  • 2 lžíce instantní bramborové kaše bez mléka
  • 1 kávová lžička mletého kmínu
  • 2 kávové lžičky rozmarýnu (čerstvý nebo sušený)
  • 2 rovné kávové lžičky sušeného droždí

Postup

Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, ocet, olej, sůl a cukr. Sypké suroviny nejdříve promícháme v misce a poté je přidáme do pekárny. Nakonec na mouku nasypeme sušené droždí. Pečeme na program Rychlý, Sprint nebo jiný krátký program (měl by trvat přibližně 2 hodiny). Během prvních deseti minut pomocí gumové stěrky stíráme nepromíchané suroviny ze stěn nádoby a kontrolujeme, zda se směs míchá v celém objemu. Pokud ne, můžeme pekárně pomocí stěrky trochu pomoct. Když pekárna dohněte, je dobré vyndat háky, chleba se pak snáz vyklápí a nehrozí tolik sražení. Po upečení chléb opatrně vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.

Poznámky

Zdroj receptu: vlastní tvorba.
Na fotografii je vidět, že se mi chleba trochu propadl uprostřed. To se obvykle stává tehdy, pokud jsme použili příliš mnoho droždí a chlebík překynul. Navzdory trochu pokaženému vzhledu je chlebík moc dobrý, rozmarýn těsto opravdu ozvláštnil.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *