Suroviny
600 ml zeleninového vývaru
2 lžíce hrachové mouky
sůl
pepř
½ lžičky mletého kmínu
½ lžičky majoránky
Postup
Hrachovou mouku rozmícháme v trošce studeného vývaru nebo vody. Zbylý vývar přivedeme k varu a vmícháme do něj namočenou mouku. Osolíme, opepříme a přidáme mletý kmín. Za stálého míchání vaříme asi 10 minut. Na závěr vmícháme majoránku a můžeme servírovat.
Poznámky
Nemám ráda polotovary a zpracované výrobky, takže u mě nenajdete polévky z pytlíku a podobné „lahůdky“. Pokud ale sáhnete po hrachové mouce, která obsahuje jen a pouze rozemletý žlutý hrách, a použijete domácí zeleninový vývar, máte za chvilku připravenou vydatnou krémovou polévku plnou bílkovin, na kterou ty komerční ze sáčku mohou jen závistivě koukat.