Zeleninová polévka s miso pastou

Suroviny

  • zelenina dle vlastní chuti, např.
    1 malá mrkev
    1 petržel
    kousek celeru
    kousek kedlubny, dýně, patizonu…
  • olej
  • miso pasta (bezlepková je např. Miso genmai)
  • vločky řasy nori (nemusí být)
  • sůl

Postup

Očištěnou a nahrubo nastrouhanou zeleninu orestujeme na trošce rozpáleného oleje. Zalijeme vodou, přidáme trochu vloček řasy nori, přivedeme k varu a necháme krátce probublat. Poté odstavíme, necháme chviličku zchladnout a vmícháme podle chuti miso pastu. Dále již nevaříme, abychom nezničili cenné enzymy z misa. Podle chuti můžeme ještě dosolit.

Poznámky

Zeleninu můžete obměňovat podle chuti a stavu domácích zásob.
Řasa nori je bohatým zdrojem bílkovin a minerálů. Sice jí do polévky přijde málo na to, aby bylo možné polévku považovat za zdroj bílkovin, ale skvěle ji ochutí a ještě pěkně vypadá.
Více se o miso pastě dočtete zde.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *