Zeleninové závitky

Surovinyzeleninove-zavitky.jpg

římský salát
okurka
paprika
masité rajče
mrkev
avokádo
hummus
citron nebo limetka
pepř

 

Postup

Listy římského salátu omyjeme, důkladně osušíme a odřízneme nejspodnější část, kde je středová žilka příliš tuhá. Spodní okraj potřeme dvěma lžičkami hummusu, na něj rozložíme na tenké nudličky nakrájenou okurku, papriku a mrkev a převrstvíme plátkem rajčete a avokáda. Nakonec vše opatrně zarolujeme, od naplněného okraje směrem k horní volné části listu. Závitek položíme okrajem dolů, aby se nerozmotal. Ostrým nožem ho překrojíme napůl, aby vynikla zeleninová náplň, a můžeme podávat.

 

Poznámky

Závitky se hodí jako předkrm nebo lehká zeleninová večeře. Pokud by se vám otevíraly, můžete okraje „přilepit“ pomocí hummusu.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.